zaterdag 15 juni 2024

Foto-expositie viert met het vrouwelijke lichaam iconische racemomenten

In april opent een nieuwe fototentoonstelling, gemaakt door de bekende kunstenares Rachael Clegg, die de kracht van het vrouwelijke naakt gebruikt om belangrijke momenten uit de motorsportgeschiedenis te vieren. De tentoonstelling wordt ingeleid door Henry Cole van The Motorbike Show.

Born to be Wild: De connectie tussen Steppenwolf, motorrijden en vrijheid

‘The Thrill Of It’ is de eerste solotentoonstelling van Clegg en toont haar catalogus van zwart-witfoto’s op twee van ’s werelds gevaarlijkste circuits in de gemotoriseerde sport – het TT-circuit op het eiland Man en het parcours van de Nürburgring in Duitsland.

In de serie is Clegg zelf te zien in naakt gechoreografeerde opnamen ter illustratie van waargebeurde verhalen uit de rijke racegeschiedenis van beide circuits, waarbij alle foto’s zijn genomen op de exacte locatie waar een belangrijk racemoment plaatsvond.

Het oeuvre combineert krachtige, originele beelden die getuigen van een encyclopedische kennis van de sport en een passie voor visuele verhalen.

De tentoonstelling ‘The Thrill Of It’ wordt gehouden in Proud Gallery in Centraal Londen van 15 april tot 22 april en volgt op de lancering van Cleggs eerste boek in 2022 ‘Rachael Clegg Book 1: the Isle of Man TT’, geïnspireerd op haar beroemde ‘Milestones’-fotografieserie, waarin feit en fantasie samensmelten en waarbij Cleggs eigen naakte vorm als dynamisch hulpmiddel wordt gebruikt om beelden te creëren.

Rachael Clegg is geboren in een motorsportfamilie en is de dochter en kleindochter van Isle of Man TT-racers. De obsessie voor motorracen en motorsport werd haar al op jonge leeftijd met de paplepel ingegoten en inspireert haar werk sindsdien.

Wie ‘The Thrill Of It’ wil bezoeken, kan dat gratis doen en vindt meer informatie op de website.

Over de tentoonstelling

THE THRILL OF IT loopt van 15 april – 22 april 2023 in de Proud Gallery,
32 John Adam St, Londen WC2N 6BP

De toegang is gratis (reserveren is niet nodig)

Wie is Rachael Clegg

Rachael Clegg is een veelgeprezen visuele verteller, die originele beelden en artefacten gebruikt om belangrijke momenten uit de culturele en sportgeschiedenis te documenteren en opnieuw in te kaderen. Als dochter en kleindochter van Isle of Man TT-racers Noel en Tom Clegg, bezocht ze de kunstacademie voordat ze kunstgeschiedenis ging studeren en heeft ze een lange band met Tate Liverpool.

Recente onderwerpen zijn autosport, raketwetenschap en rock and roll, via een creatief proces dat gebaseerd is op nauwgezet onderzoek uit de eerste hand, nauwgezette jacht op rekwisieten en stapels schetsen. Clegg heeft voor haar fotografische projecten ook nauw samengewerkt met voormalig Aljazeera-correspondent Peter Greste en veteraan-fotograaf Ian Parry.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen