woensdag 28 februari 2024

Fotoreportage KouwePotenTocht 2023: een geweldige afsluiting van het toerseizoen

De Kouwepotentocht 2023 was opnieuw een geweldige afsluiting van het toerseizoen. Ondanks dat we al richting de winter gaan, waren de weergoden ons gunstig gezind. Met nauwelijks regen en een frisse maar niet koude temperatuur, waren de omstandigheden perfect voor deze laatste rit.

De start vond plaats bij het prachtige Fort Altena. De sfeer zat er meteen goed in, mede dankzij de mooie locatie en het overheerlijke red velvet gebak dat werd geserveerd. Het was een genot om te zien hoe enthousiast iedereen was om aan deze tocht te beginnen.

KouwePotenTocht 2023: in de voetsporen van machtige Jonkvrouwen

De route voerde ons door het schitterende rivierenlandschap, over dijkwegen die de laatste tijd veel aandacht hebben gekregen vanwege geluidsoverlast. Maar tijdens deze tocht was daar niets van te merken. We konden volop genieten van het uitzicht zonder gestoord te worden.

Onze tweede stop was bij Brasserie 1910, gelegen langs de oude weg van Nijmegen naar Arnhem. Een plek met een rijke geschiedenis; nu reden er motoren overheen, maar 80 jaar geleden waren het tanks op weg naar Arnhem om daar de brug over de Rijn te veroveren. Het is altijd fascinerend hoe plekken uit het verleden nog steeds hun stempel drukken op ons heden.

Het tweede deel van de route voerde ons langs de prachtige Rijn, over slingerende wegen die leken te blijven doorgaan. Het was een waar genot om hier te rijden en te genieten van het landschap. De weergoden bleven ons ook hier goed gezind, waardoor we optimaal konden genieten van deze laatste tocht van het jaar.

Na zo’n 250 kilometer op de teller stond een smakelijk buffet gereed, een beloning voor alle inspanningen die de deelnemers hadden geleverd tijdens deze fantastische tocht. Het gaf het MotorNL-team de gelegenheid om gezellig na te praten.

Al met al was de Kouwepotentocht 2023 een onvergetelijke ervaring. Het weer zat mee, de route was prachtig en het gezelschap was geweldig. We kijken nu al uit naar volgend jaar. De Primavera – eind april/begin mei – heeft een prikkelend thema dat de gemoederen tijdens de rit zeker zal aanwakkeren.

Voor alle foto’s kun je in de gallery van onze fotograaf Jane terecht: https://gallery.mbjp.nl/-kouwepotentocht2023/gallery

Fotografie: Made By Jane Photography

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen