Furze heeft de langste UPDATE

UPDATE 16 augustus
Er kan dus wel degelijk mee gereden worden. Zie hier. Alleen ja, er zit dan wel helemaal niet op, uitgezonderd de bestuurder…

BERICHT 15 augustus
Een Britse mafketel heeft de langste motor ter wereld gebouwd. Het voertuig is 22 meter lang en kan liefst 25 personen vervoeren. De 31-jarige Colin Furze spendeerde een maand in de achtertuin van zijn moeder op de machine te bouwen.

De motor heeft de lengte van een tennisveld, is ongeveer 3400 euro waard en kan bijna 56 kilometer per uur rijden. ''Het is bijna onmogelijk om te sturen, maar als je eenmaal op gang bent wordt het een stuk makkelijker. Wel is het lastig om op de snelweg te rijden omdat je bijna geen bochten kan maken'', aldus Furze.

Om in de recordboeken te komen moest er 100 meter met de motor worden afgelegd, maar Furze wist bijna 2 kilometer te rijden. Een video van die rit wordt binnenkort naar Guinness World of Records gestuurd. Furze denkt zelf dat zijn record voor een langere periode ongeëvenaard blijft.

''Deze motorfiets is zo moeilijk te besturen, dat ik denk dat het onmogelijk is om nog een langer exemplaar te bouwen''. Volgens Guinness World of Records was de langste motorfiets ter wereld tot nu toe 14 meter lang. Furze heeft al het record van de snelste scootmobiel in zijn bezit. Hij heeft zo’n gevaarte weten te produceren die 114 kilometer per uur rijdt.

Alleen wat zou er gebeuren als de steun halverwege weggehaald wordt?

Bron: De Telegraaf

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.