Motorrijder daagt per ongeluk motoragent uit

Als je zo nodig een stoplichtsprint wilt doen, kies dan geen politieagent als tegenstander uit. Het klinkt logisch, maar een motorrijder in Zwolle leerde het afgelopen week op de harde manier. Hij daagde een motorrijder naast hem uit voor een wedstrijdje op de N337. Dat zijn opponent een agent in burger was op een onopvallende motorfiets werd hem pas duidelijk toen hij aan de kant werd gezet.

Motorrijder helpt politie bij het vangen van inbreker

Motor in beslag genomen

De motorrijder ‘won’ de wedstrijd, maar het is een klassieke pyrrusoverwinning. Hij reed 150 km/u (na correctie) waar 70 km/u toegestaan is. Bovendien haalde hij rechts in en hield geen afstand tot zijn voorganger. Omdat hij ruim twee keer harder reed dan toegestaan, heeft de politie de motor in beslag genomen. Alle partijen zijn het er over eens dat dit een dikke boete gaat opleveren. Over de wedstrijd zijn uitdager en agent het minder eens. Volgens de motoragent trok de motorrijder uit eigen beweging hard op, volgens de motorrijder was het toch echt een wedstrijd.

 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.