13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Motorrijder daagt per ongeluk motoragent uit

Als je zo nodig een stoplichtsprint wilt doen, kies dan geen politieagent als tegenstander uit. Het klinkt logisch, maar een motorrijder in Zwolle leerde het afgelopen week op de harde manier. Hij daagde een motorrijder naast hem uit voor een wedstrijdje op de N337. Dat zijn opponent een agent in burger was op een onopvallende motorfiets werd hem pas duidelijk toen hij aan de kant werd gezet.

Motorrijder helpt politie bij het vangen van inbreker

Motor in beslag genomen

De motorrijder ‘won’ de wedstrijd, maar het is een klassieke pyrrusoverwinning. Hij reed 150 km/u (na correctie) waar 70 km/u toegestaan is. Bovendien haalde hij rechts in en hield geen afstand tot zijn voorganger. Omdat hij ruim twee keer harder reed dan toegestaan, heeft de politie de motor in beslag genomen. Alle partijen zijn het er over eens dat dit een dikke boete gaat opleveren. Over de wedstrijd zijn uitdager en agent het minder eens. Volgens de motoragent trok de motorrijder uit eigen beweging hard op, volgens de motorrijder was het toch echt een wedstrijd.

 

Ad van de Wiel
Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen