13 C
Nederland
vrijdag 27 mei 2022

Gaat de Posbank op slot?

‘Daar gaan we weer’ klonk er op de redactievloer toen het nieuws ons bereikte dat er stemmen opgaan de Posbank bij Arnhem af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Het college van B&W van de gemeente Rheden heeft de intentie om aan het einde van dit jaar een plan te hebben hoe het natuurgebied ontlast kan worden. Nu zou het namelijk te druk zijn.

En ja, dat is ook zo op zeer aangename zondagmiddagen in de zomer. Maar het idee om de bochtige route de gehele week af te sluiten past niet helemaal in die probleemstelling. Doordeweeks is het namelijk prima te doen hoor! Het is overigens niet de eerste keer dat we over plannen horen dat ‘het rondje Posbank’ afgeschaft moet worden. Het idee om wel de mensen, maar niet de voertuigen in het gebied toe te laten moest ooit al bereikt worden door middel van wandelroutes, bussen en zelfs eens een kabelbaan. Veel kwam er nooit van. Deze keer is het redelijk hetzelfde: Voertuigen mogen nog maar via één weg naar boven. Daar aangekomen kunnen ze parkeren of meteen linksomkeert maken. Vanaf dat punt, op de driesprong, kan er middels een elektrisch busje een tour gemaakt worden langs de resterende route. 

Die ene weg is de Schietbergseweg, bij Rheden. Dat is tevens de smalste weg maar, omdat het de enige weg is die niet via een dorpskern of woonwijk toegang geeft tot de heerlijk slingerende bosweg, is het wel de beste optie.

In gesprek
Echt concreet is het plan nog niet en dus is er gelukkig nog ruimte voor een discussie. We vroegen de KNMV en de MAG, partijen die eerder al in de dijkproblematiek met een soortgelijk bijltje hebben gehakt, of ze ook in dit dossier gaan proberen iets voor motorrijdend Nederland te betekenen. Vera de Bruijn van de MAG: ‘We zullen zeker contact opnemen met de gemeente. In eerst instantie om in gesprek te gaan, hoe het verder zal gaan verlopen bekijken we daarna.’ Arjan Everink van de KNMV sluit zich daarbij aan: ‘De argumenten voor afsluiting zouden drukte en file zijn. Echter, waarom wordt dan gekozen om het af te sluiten voor alle gemotoriseerd verkeer? Motorrijders veroorzaken echt geen file!’ We houden het nieuws scherp in de gaten voor je. 

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen