vrijdag 29 maart 2024

Gaat Honda elektrisch?

Futuristische modellen genoeg bij Honda, neem nou de Vultus of de DN-01. Maar op elektrisch vlak houden de Japanners zich vooralsnog op de vlakte. Al zou daar wel eens verandering in kunnen komen, getuige dit duurzaamheidsrapport dat onlangs werd gepubliceerd.

In dit rapport valt in grote lijnen te lezen wat Honda de komende jaren van plan is. Een van die dingen is het ontwikkelen van een volledig elektrische motorfiets, die binnen twee jaar na aanvang van ontwikkeling op de markt moet verschijnen.

Een kleine slag om de arm is wel op z’n plek, want erg prominent wordt de volledig elektrische motorfiets niet genoemd. En bovendien valt er ook te lezen dat er wordt ontwikkeld voor de Chinese en Japanse markt. Voor de Chinese markt zal dan een goedkoop model komen, terwijl Honda voor Japan een model wil ontwikkelen waarmee consumenten kunnen doorwisselen. Zodat je wanneer je Honda-accu leeg is, zo weer op een volgende kunt stappen.

Toekomstmuziek: dat is zeker. Maar, zogauw een grote speler als Honda ergens serieus achter gaat staan, kan het heel hard gaan…

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen