dinsdag 27 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

SWM Motorcycles naar Nederland

Tijdens de EICMA blies SWM al aardig van de toren, maar een importeur voor Nederland was er nog niet. Daar is nu verandering in gekomen: MotoMondo gaat de Italiaanse motoren naar ons land brengen.

SWM Motorcycles, ‘Speedy Working Motors’, is een merk dat nieuw leven is ingeblazen. Het was gevestigd in Milaan en werkt nu aan een wederopstanding vanuit de oude Husqvarna-fabrieken in Biandronno, Varese. Chinees geld vormt de basis voor de wederopstanding en voor enkele modellen zullen de oude Husqvarna-blokken gebruikt worden.

Het gamma van SWM zal in hoofdlijnen worden gesplitst in twee segmenten te weten Road en Off-Road met een kleine overlap. Het Off-Road gamma zal voornamelijk uit competitie modellen bestaan zoals de RS 300R en RS 500R Enduro motoren maar ook de SM 500R en RS 650R vallen onder dit segment. Het Road gamma zal bestaan uit Classics, 125cc Modellen, Supermotards en Duals. Beide segmenten worden in de toekomst verder aangevuld met nieuwe modellen‘, aldus MotoMondo.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen