vrijdag 19 april 2024

Gamma geeft Nobel vleugels

Christiaan Nobel ging er bij de start als een speer vandoor en wist meteen een groot gat te slaan. Helaas kon hij dit niet vasthouden tot het einde. Al in de eerste bocht na de start maakte Wayne Tessels een remfout, waardoor hij na de eerste ronde pas als zesde doorkwam. Christiaan Nobel had dus een enorme voorsprong op zijn grootste rivaal, maar zoals we van de klassementsleider gewend zijn, kwam Wayne sterk en snel terug.

Suzuki-coureur Nobel voelde de hete adem van de Yamaha-rijder ronde na ronde heviger worden in zijn nek. “Hierdoor liet ik een aantal keren een paar steken vallen”, vertelt Christiaan na afloop van de wedstrijd. Wayne nam iets meer risico door later te remmen en wist de nummer één van dat moment in de tweede helft van de race te passeren. In de GT-bocht voor start-finish maakte de Yamaha-coureur nog een foutje in de finale, maar hij herstelde zich snel zodat Nobel niet meer terug kon komen. “Ik ben superblij met mijn podiumplek tijdens dit grote evenement,” reageert de trotse winnaar. Christiaan finishte als tweede achter Wayne Tessels: “Het is onwijs gaaf om voor zo’n groot publiek te rijden. Dat geeft toch een extra dimensie. Het is jammer dat ik de eerste plek niet heb kunnen vasthouden, maar ondanks dat ben ik zeer tevreden over mijn gereden race,” aldus de Suzuki-coureur.

Rob Hartog, Jaco Boonen en Mick Jansen streden gedurende de hele race om de derde plaats. Na een aantal keer stuivertje wisselen, kwam Jaco ten val. Daar profiteerde  Niwa Racing Team-coureur Rob Hartog van en hield de derde plaats tot het einde vast. “Ik ben ontzettend blij. Ik vind het vervelend voor Jaco, maar door die val kon ik wel mooi derde worden!” Extra leuk voor Hartog is dat hij zijn eerste ‘droge’ podiumplek kon vieren met zijn sponsors, die hij tijdens de Gamma Racing Day had uitgenodigd. Zijn teamgenoot Kevin van der Gulik had minder geluk. In de voorlaatste ronde kwam hij ten val door een remfout in de Strubben. “Ik reed achter Rob en het ging hartstikke lekker. Ik baal hier dan ook enorm van. Gelukkig ben ik zelf heel, maar komende week wordt het hard klussen om mijn motor weer in orde te krijgen”, aldus de Suzuki-rijder.

Een grote verrassing tijdens de zevende race van de Talent Cup 600 was Manuël Wienen. Op Oscherleben kwam hij ten val, waarbij hij een driedubbele enkelbreuk opliep. Ondanks dat hij nog amper kan lopen en zijn rechter been nog niet volledig kan strekken, reed hij de race op 7 augustus helemaal uit. Hij finishte als achtste, een plek waar hij gezien de omstandigheden absoluut trots op mag zijn!

Uitslag: 1 Wayne Tessels (18:18.308), 2 Christiaan Nobel (op 06.479), 3 Rob Hartog (op 16.631), 4 Mick Jansen (op 20.739), 5 Roy van Sambeek (op 31.251), 6 Tommy Sentges (op 36.814), 7 Dennis Verbeke (op 37.507), 8 Manuël Wienen (op 38.174), 9 Terrel Bivens (op 51.356), 10 Daphne Hop (op 1:02.614), 11 Joël Wienen (op 1:08.071), 12 Martijn Polinder (op 1:39.844). Niet gefinisht wegens valpartijen: Jaco Boonen, Kevin van der Gulik en Jerrey Duits.
Snelste tijd: Wayne Tessels 1:47.491