zondag 29 januari 2023

Nieuw! Naakte Husky

Fabrieks Supermoto-rijder Mauno Hermunen is één van de weinige in de wereld die de nieuwe Nuda 900R van Husqvarna alvast uitgebreid mocht proberen. Het oordeel van de 23-jarige Fin is duidelijk: “Het is gewoon een heel gaaf ding!” Volgens Husqvarna combineert de Nuda plezier en stijl met de cutting-edge technologie van BMW. De twee motormerken hebben samengewerkt om van de nieuwe Husky een ‘gaaf ding’ te maken.

Het hart van de Nuda is een gemodificeerde versie van het 800cc tweecilinder-blok van de BMW F800R. Het motorblok is opgevoerd naar 900cc en vele interne componenten zijn gemodificeerd om meer kracht, betere prestaties en meer koppel te geven. Het resultaat is volgens Husqvarna een agressieve motor met een echt racekarakter. Het motorblok van 900cc heeft een vermogen van meer dan 100pk en 100 Nm, terwijl hij minder dan 175 kilogram weegt. Dat belooft veel goeds!

Mauno: “Ten eerste is de Nuda 900R lekker handelbaar. Hij is erg licht van gewicht en de motor is geweldig. Elke snelle bocht pakt hij met gemak.” Het meest leuke aan de nieuwe Husqvarna vindt hij de funfactor. “Het is belangrijk dat je plezier beleeft met de motor. Ik kon gemakkelijk wheelies en stoppies maken met de Nuda. Maar voor de reguliere motorrijder is het ook een zeer fijne straatfiets. Hij is gewoon gemaakt voor mensen die van fun houden!”

Voor Mauno Hermunen, die op dit moment een Husqvarna SMR449 rijdt, is het belangrijk hoe de motor eruit ziet. “Het design van de Nuda is typisch Italiaans. Het is een unieke motor met een fraaie styling. Hij ziet er strak uit,” aldus de Supermoto-coureur.

Na al dat positieve nieuws zijn wij zeer benieuwd geraakt naar deze nieuwe straatfiets. We houden je op de hoogte over onze belevingen, wanneer we de Husky zelf uitgebreid mogen testen! In de tussentijd vind je meer informatie op www.husqvarna-motorcycles.nl.

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen