Geen bekeuringen maar tekeningen

Weggebruikers die donderdagochtend in de gemeente Langedijk in Noord-Holland te hard reden, hoefden niet hun portemonnee te trekken. Agenten deelden kindertekeningen uit, in plaats van boetes. De 'prenten' waren gemaakt door kinderen van een school in de buurt. In totaal kregen 30 automobilisten een tekening 'aan hun broek'. ''Het bleef bij blije gezichten, want naast de tekeningen werden er alleen waarschuwingen uitgedeeld'', aldus een politiewoordvoerder.

De scholen werkten mee aan de verkeerscontrole. Kinderen was gevraagd een tekening te maken rondom het thema verkeer. ''Er waren dus ook wel wat politieauto's, ambulances en slachtoffers getekend'', verklaarde de zegsman. Het was de eerste keer dat de politie prenten uitdeelde. De politie Noord-Holland Noord gaat vaker dit soort ludieke acties houden om automobilisten te wijzen op het gevaar van te hard rijden in de buurt van scholen.

Bron en foto: ANP

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.