Geen file meer voor motorrijders in Californië

In Nederland is het inmiddels al vrij normaal, maar in de VS zou het rijden tussen rijstroken in de file een overtreding zijn. Net als in Nederland gebeurde het wel al volop, vóórdat het officieel in de wet werd opgenomen. En terecht ook. Want achteraan of tussen auto’s in de file rijden levert meer gevaar op dan tússen rijstroken. Hoewel een automobilist plotseling van baan kan veranderen of de deur kan openen, zijn we meer kwetsbaar tussen auto’s op dezelfde baan. Dat hebben ze nu in Amerika dus ook door, waar Californië als eerste staat het zogenaamde ‘lane splitting’ officieel legaal maakt. Hiervoor bevond het zich in het grijze gebied van niet legaal en niet illegaal. Fijn voor de Amerikanen. Hopelijk krijgen ze nooit (meer) te maken met de zwarte humor uit onderstaande video!

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.