dinsdag 27 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Geen flitsfiles meer!

Als het Rijkswaterstaat ligt, zijn zogeheten flitsfiles verleden tijd.

Je kent het wel. Je ziet zo’n donkergroene of diepblauwe Volkswagenbus langs de snelweg geparkeerd staan op een totaal onlogische plaats. Eerste ingeving? Ankeren!

Kijk, als jij als motorrijder dat doet, knalt degene achter je vol bij jou achterop. Andersom, als een automobilist het voor jou doet… tja, zie maar eens op tijd af te remmen zonder zijn nieuwe bijrijder te worden. Hoe dan ook levert het file op, want jij bent niet de enige die de VW-bus zag staan en rustiger gaat rijden om post van CJIB te voorkomen.

Die flitsfiles zijn nu verleden tijd, want Rijkswaterstaat heeft met de Politie afgesproken te gaan informeren wanneer er files (dreigen te) ontstaan door een flitser op een bepaalde locatie, zo meldt de NOS.

De Verkeersinformatiedienst klaagden al tijden steen en been over de hinder en het gevaar. “De controles zijn bedoeld om het veiliger op de weg te maken en niet onveiliger,” aldus Patrick Potgraven van de VID tegen de NOS. Potgraven hoopt dat de afspraken tussen Rijkswaterstaat en de Politie nu ook nageleefd worden.  

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen