zaterdag 20 april 2024

Geen Guy Martin op de 2016 Isle of Man TT

Het zat er al best wel even aan te komen, maar road race-smaakmaker Guy Martin laat de 2016 Isle of Man TT officieel aan zich voorbij gaan. 

Het Tyco BMW-team hield al even rekening met de mogelijkheid, maar nu is het dus definitief. Guy Martin heeft ervoor gekozen de Tour Divide mountainbike race de voorkeur te geven boven het road racen. De Noord-Amerikaanse fietstocht leidt Martin van Banff in de Canadese provincie Alberta naar Antelope Wells, New Mexico in de Verenigde Staten. Een tocht van bijna 4500 kilometer. Met de start van de fietsrace op 11 juni, daags na de Senior TT, kan Martin onmogelijk aan beide races deelnemen. 

Met het oog op eventueel blessureleed, zal Guy Martin waarschijnlijk ook niet deelnemen aan die andere grote road race, de North West 200. Na afloop van zijn mountainbike-avontuur zou de man uit Lincolnshire nog wel later in het jaar deel kunnen nemen aan een road race hier of daar.

Zijn teambaas Phillip Neill heeft aangegeven dat hij, wanneer nodig, de motor ten alle tijde klaar heeft staan voor de populaire racer. Al geeft Neill wel aan teleurgesteld te zijn het zonder Martin te moeten stellen tijdens dit jaars TT. De organisatie van de Isle of Man TT zal evengoed balen van zijn afwezigheid, aangezien Guy Martin een grote schare fans heeft die dit jaar hun held niet aan kan moedigen.

De keuze van Guy Martin om na twaalf jaar racen op het Isle of Man een jaar over te slaan is opmerkelijk, aangezien Martin in prima vorm is en nog altijd naarstig op zoek is naar die eerste TT-overwinning.

Overigens wordt sluit Martin vooralsnog uit dat hij definitief zijn AGV aan de wilgen hangt, dus een eventuele terugkeer naar Man in 2017 behoort nog tot de mogelijkheden.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen