13 C
Nederland
zaterdag 25 juni 2022

Kawasaki sterk in Benelux

In 2014 scoort Kawasaki in Nederland en België ongelooflijk goed in alle takken van de motorsport, maar ook wereldwijd blijven de successen komen. Vooral in de wegrace en de motorcross wordt er nu al bijna ieder weekend een overwinning gescoord, terwijl het sportseizoen in de Benelux nog moet beginnen!
Wereldwijd succes

In het WK Superbikes is Kawasaki de regerend wereldkampioen met de machtige ZX-10R van Tom Sykes, die dit jaar samen met teamgenoot Loris Baz het podium weer groen gaat verven.  Ook in het WK Supersport maken we jacht op de titels, onder andere met de Nederlandse coureur Tony Coveña. In de FIM Superstock 1000 Cup gaat Nederlander Kevin Valk voor de winst, zijn Belgische teamgenoot Gauthier Duwelz doet datzelfde in het EK Superstock 600.
In de motorcross gaat het al net zo goed. In het prestigieuze AMA Supercross kampioenschap leidt Ryan Villopoto met de KX450F, terwijl Gautier Paulin de tweede plaats in de strijd om het WK MXGP bezet en Arnaud Tonus met de KX250F het wereldkampioenschap MX2 aanvoert!
Nederland & België

Met niemand minder dan Arie Vos op de Kawasaki ZX-10R gaan we ook voor de titel in het ONK Dutch Superbikes, dat zou voor hem titel nummer 6 zijn. Allard Kerkhoven rijdt op dezelfde kampioensmotor, ook hij zal zich zeer nadrukkelijk vooraan komen melden.
In de motorcross zet “Team Green” ook zwaar in op goede prestaties. In handen van Nederlander Herjan Brakke zal de Gebben Kawasaki KX450F meedoen aan het WK MXGP, afgelopen weekend liet hij in Brazilië al zien waartoe hij in staat is.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen