Gelderland strooit pekel!

Echt waar, geen geintje! In Gelderland rijden vanwege de hitte strooiwagens rond. Ze strooien pekel om het asfalt te beschermen tegen de hoge temperaturen. Denk je dus de winterpekel achter de rug te hebben, heb je je tectyl-laag verwijderd en is al het chroom weer blinkend? Het beste rij je dan even niet over de provinciale wegen in Gelderland.

De provinciale wegen bij Kootwijk, Apeldoorn, Malden en tussen Arnhem en Ede hebben onlangs een nieuwe asfalt gekregen. Het bindmiddel dat hierbij is gebruikt, blijkt echter nog niet bestand tegen de tropische temperaturen. Weginspecteurs ontdekten dat op verschillende plekken het bindmiddel losliet en er daardoor zwarte vlekken in het asfalt ontstonden. ‘Je kunt het zweetplekken in het asfalt noemen’, zo verklaarde een woordvoerder van de provincie tegenover Omroep Gelderland. Deze zweetplekken zijn trouwens glad, dus het is ook voor onze veiligheid dat er pekel wordt gestrooid.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.