vrijdag 7 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Gelderland strooit pekel!

Echt waar, geen geintje! In Gelderland rijden vanwege de hitte strooiwagens rond. Ze strooien pekel om het asfalt te beschermen tegen de hoge temperaturen. Denk je dus de winterpekel achter de rug te hebben, heb je je tectyl-laag verwijderd en is al het chroom weer blinkend? Het beste rij je dan even niet over de provinciale wegen in Gelderland.

De provinciale wegen bij Kootwijk, Apeldoorn, Malden en tussen Arnhem en Ede hebben onlangs een nieuwe asfalt gekregen. Het bindmiddel dat hierbij is gebruikt, blijkt echter nog niet bestand tegen de tropische temperaturen. Weginspecteurs ontdekten dat op verschillende plekken het bindmiddel losliet en er daardoor zwarte vlekken in het asfalt ontstonden. ‘Je kunt het zweetplekken in het asfalt noemen’, zo verklaarde een woordvoerder van de provincie tegenover Omroep Gelderland. Deze zweetplekken zijn trouwens glad, dus het is ook voor onze veiligheid dat er pekel wordt gestrooid.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen