13 C
Nederland
zondag 25 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Verkeersboetes nu in termijnen te betalen

Vanaf vandaag kunnen alle verkeersboetes vanaf EUR 225,- standaard in termijnen betaald worden. Verkeersovertreders krijgen nu de keuze om het bedrag in één keer of in vaste termijnen te voldoen.

Staatssecretaris Dijkhof van Veiligheid en Justitie wil hiermee zoveel mogelijk voorkomen dat mensen die wel willen betalen, maar niet direct kunnen betalen, onnodig op kosten worden gejaagd of uiteindelijk gegijzeld worden. Dijkhoff verwacht dat de mogelijkheid om in termijnen te betalen een positief effect heeft op de betalingsbereidheid en dat daardoor het aantal vorderingen tot gijzeling zal dalen. 

‘Het uitgangspunt is natuurlijk dat boetes betaald moeten worden en het liefst ook zo snel mogelijk, zodat verhogingen, aanmaningen, de inzet van de deurwaarder en gijzeling niet nodig zijn. Door deze maatregel komen we mensen tegemoet, zodat mensen die wel willen, maar niet kunnen betalen, ook hun verkeersboetes kunnen voldoen’, zo legt Dijkhof uit.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen