Verkeersboetes nu in termijnen te betalen

Vanaf vandaag kunnen alle verkeersboetes vanaf EUR 225,- standaard in termijnen betaald worden. Verkeersovertreders krijgen nu de keuze om het bedrag in één keer of in vaste termijnen te voldoen.

Staatssecretaris Dijkhof van Veiligheid en Justitie wil hiermee zoveel mogelijk voorkomen dat mensen die wel willen betalen, maar niet direct kunnen betalen, onnodig op kosten worden gejaagd of uiteindelijk gegijzeld worden. Dijkhoff verwacht dat de mogelijkheid om in termijnen te betalen een positief effect heeft op de betalingsbereidheid en dat daardoor het aantal vorderingen tot gijzeling zal dalen. 

‘Het uitgangspunt is natuurlijk dat boetes betaald moeten worden en het liefst ook zo snel mogelijk, zodat verhogingen, aanmaningen, de inzet van de deurwaarder en gijzeling niet nodig zijn. Door deze maatregel komen we mensen tegemoet, zodat mensen die wel willen, maar niet kunnen betalen, ook hun verkeersboetes kunnen voldoen’, zo legt Dijkhof uit.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.