George Broughs eigen SS100 te koop

Op 27 april gaat het storm lopen bij Bonhams. Het Britse veilinghuis veilt die dag de voormalige Brough Superior van Georges Brough. In 1939 reed de oprichter van het roemruchte motormerk er de betrouwbaarheidsrit London – Edinburgh mee. Destijds was de exclusieve machine nog uitgerust met een zijspan. In het bakje zat journalist Henry Laird die zijn bevindingen later optekende in het motormagazine Motor Cycling. De toekomstige eigenaar van deze SS100 (met registratienummer FTV702) krijgt niet alleen zijn zeldzame motorfiets mee, maar ook een exemplaar van het motorblad uit 1939. Reken niet op een koopje; de geschatte verkoopprijs ligt tussen de 180.000 en 232.000 euro. Noem deze SS100 gerust de beste investering ooit want de huidige eigenaar kocht hem in 1961 voor negentig euro. Valt de Brough Superior net buiten je budget dan heeft Bonhams ook nog ‘koopjes’ voor je. Zo verruilt een Bimota HB1 uit 1975 voor een geschatte € 77.000 van eigenaar. Voor een racemotor van Scott uit 1929 vraagt het veilinghuis ‘slechts’ € 33.000. Maar haast je; op is op.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.