zaterdag 27 april 2024

Gepresenteerd: 2021 Yamaha Tracer 7 GT

Yamaha presenteerde de 2021 Tracer 7 die, net als de MT-07 nu Euro5 wordt, maar ook van naam en kleur verandert. Het echte nieuws is de komst van de Tracer 7 GT-versie, die standaard alles biedt wat je nodig hebt om te reizen.

Yamaha stelt voor 2021 een herziene en gecorrigeerde versie van zijn tweecilinder crossover voor door in te grijpen waar nodig. Het model zelf is te koop in nieuwe kleuren. De echte nieuwigheid is de GT-versie, uitgerust met alles wat je nodig hebt om comfortabel te kunnen toeren op de middellange en lange afstand. Hier zijn de belangrijkste nieuwigheden van de GT.

Euro5-blok

Om te voldoen aan de Euro5-norm heeft Yamaha zijn staande tweecilinder voorzien van een nieuw luchtinlaatkanaal, een herzien injectiesysteem, 2-in-1 uitlaat en een nieuwe regeleenheid. Dat heeft er voor gezorgd dat het vermogen meer lineair wordt opgebouwd terwijl er maar één pk werd ingeleverd ten opzichte van het vorige model: 73,4 pk in plaats van 74,8 pk. Het maximale koppel is 67 Nm, terwijl de 270°-timing blijft onveranderd.

Nieuw: 2020 Yamaha Tracer 700 GT

2021 Yamaha Tracer 7 GT: geboren om te reizen

Het echte grote nieuws is de komst van de Tracer 7 GT-versie. Die is uitgerust met diverse Yamaha-accessoires. Zo zijn er twee half harde zijkoffers van 20 liter, een hoger en breder windscherm dat de rijder kan beschermen tegen weer en wind en een comfortabeler zadel.

Wanneer bij de Yamaha-dealer?

Levering van de 2021 Yamaha Tracer 7 (GT) aan Europese Yamaha-dealers beginnen vanaf februari 2021. Prijzen nog niet bekend.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen