zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Gezocht > Classic racers

Met wegracemotoren uit de periode van 1949 tot en met 1979 die zowel stilstaand als rijdend aan het publiek worden getoond,  zet het Classic Motorcycle Demo Team een klassieke raceshow neer van het allerhoogste niveau. Ruimte voor geschiedvervalsing is er absoluut niet. Het motorenbestand bestaat uit vroegere fabrieksracers, semi-fabrieksracers en productieracers. Ook zijn er diverse (replica's van) eigenbouw-racers van vroegere constructeurs en coureurs. Met strenge selectiecriteria wordt authenticiteit binnen het team zorgvuldig gewaarborgd, met als gevolg dat het CMDT als een rijdend museum gezien mag worden, compleet met geur, kleur en geluid.

Het team wil graag uitbreiding door middel van originele racemotoren om bij alle demo's voldoende rijders aan de start te hebben met een goede variatie van verschillende merken en types (van de 250 en 350cc. tweecylinder Yamaha's  zijn er op dit moment genoeg). Spreekt dit je aan, heb je een originele racer of ben je bereid er eentje te bouwen die correct is tot op het laatste oogje aan het frame, kijk dan eens op www.classic-motorcycle-demo-team.nl. Je kunt ook contact opnemen met de teamcoördinator Klaas Tjassens, Dorpsstraat 11, 9482 PA Tynaarlo, tel: 0592 – 54 27 38, e-mail: info@classicgp.nl.

Foto: Guus van Goethem

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen