Ghanese uitvinder bouwt drijvende motorfiets

Durf jij al je geld in te zetten op het succes van deze drijvende motorfiets van Abdul Aziz? Houdt de Ghanese uitvinder het droog of gaat hij net als de Titanic letterlijk en figuurlijk nat bij de maidentrip van zijn amfibische creatie?

Voor we alleen maar lacherig gaan doen, verdient deze Ghanese Willie Wortel eerst een dikke pluim. Het is knap hoe Aziz met minimale middelen een motorfiets bouwt waarbij het motorblok niet alleen het achterwiel aandrijft, maar ook twee schroeven. Of een stuur dat niet alleen het voorwiel de juiste richting in dirigeert, maar ook twee roerbladen. Al heeft iedere nauticus terecht zijn twijfels bij de werking ervan. De motivatie om deze creatie te bouwen is overigens totaal niet om lacherig over te doen.

Overstromingen

Aziz bouwde zijn varende ‘ding’ naar aanleiding van een ramp in Ghana op drie juni 2015. Op die gewraakte dag ontplofte een benzinestation waarbij 154 mensen om het leven kwamen. Zij schuilden allemaal voor de zware regenval onder het afdak van de benzinepomp. Die regenval zorgde bovendien voor zware overstromingen. Hoeveel pech kun je als derdewereldland hebben? Aziz bedacht zijn drijvende motorfiets als het perfecte vluchtwapen bij rampen op het water of op land. Al heeft hij nog wel wat werk voor de boeg.

Happy end

Omdat de jonge uitvinder meer goede intenties heeft dan geld is het lastig om zijn project verder te ontwikkelen. Iedereen die zich geroepen voelt om te helpen met wat euro’s is van harte uitgenodigd. Dat de motorfiets – die eventueel altijd nog doorverkocht kan worden aan de makers van Mad Max-films – het goed doet op straat bewijst Aziz in het filmpje. Dat alle begin op het water lastig en wankel is, bewijst de video eveneens. Gelukkig heeft het een happy end.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Misschien vind je dit ook interessant?