vrijdag 26 april 2024

Goodwood Festival of Speed

Van 11 tot en met 14 juli vindt in Goodwood de twintigste editie van het Festival of Speed plaats. De jubileumeditie van dit vierdaagse auto- en motorsportevenement dat sinds 1993 op het landgoed van de Britse Lord March wordt georganiseerd, wordt er eentje om nooit te vergeten, want zowel bij de auto's als bij de motoren krijgen de 200.000 toeschouwers een nooit eerder vertoonde sterrenparade voorgeschoteld. Giacomo Agostini, Kevin Schwantz en John Surtees vormen dit jaar het vedettentrio bij de motoren, samen met Troy Corser en Wayne Gardner die vorig jaar ook al van de partij waren op dit Britse totaalspektakel waarin alle facetten van de auto- en motorsport de revue passeren.

Ook de topcoureurs uit het WK Superbike zijn dit jaar weer sterk vertegenwoordigd. Tweevoudig Superbike-wereldkampioen James Toseland, achtvoudig TT-winnaar Ian Hutchinson en Brits Superbike-kampioen Tommy Hill nemen tijdens de hillclimb op tegen o.a. Johnny Rea, Leon Haslam, John McGuinness, Eugene Laverty en Sylvain Guintoli. Voor techniekliefhebbers wordt het helemaal smullen geblazen, want dit jaar komt o.a. de Suzuki XR14 RG500 van Barry Sheene aan de start (waarmee hij zijn eerste GP-overwinning behaalde), naast de Norton F-type van John Surtees, de Moto Guzzi achtcilinder, de Ducati GP11 van Valentino Rossi en het LCR500 Yamaha-zijspan van Steve Webster.

Info en tickets: www.goodwood.co.uk/festival-of-speed/welcome.aspx

Tekst en foto's: Luc Verbeke

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen