vrijdag 2 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Govecs wint eCarTec Award 2011

Govecs, fabrikant van innovatieve, elektrische scooters uit Duitsland, werd in het weekend van 2 oktober onderscheiden met de prestigieuze eCarTec Award 2011. In de categorie ‘motorfiets’  versloeg de producent uit München een aantal belangrijke concurrenten uit binnen- en buitenland.

De ‘Bavarian National Award for Electric Mobility’ ter waarde van 7500 euro werd door Martin Zeil, de Beierse Minister van Economie, Infrastructuur, Transport en Technologie, tijdens de Night of eMotion aan Govecs overhandigd. Eerder dit jaar werd de Duitse fabrikant ook al uitgeroepen tot Europese e-Scooter van het Jaar.
Govecs deed aan de verkiezing mee met de GO! S3.4, de eerste elektrische motorscooter in de categorie van de motorfietsen.

Een vakjury beoordeelde de inzendingen op basis van negen criteria: geavanceerde technische prestaties, verkoopresultaten/belang voor de markt,  duurzaamheid, innovatieve veiligheid, engineering/design, praktische toepassingen, potentiële gebruiksmogelijkheden en economische efficiency. Prof. Dr. Josef Nassauer van Bayern Innovativ GmbH, die de verkiezing presenteerde, verklaarde dat duidelijke aspecten in het voordeel van de winnaar spraken. Het emissievrije voertuig in de 125-klasse overtuigde de jury met name vanwege de nieuwe paden die Govecs bewandelde op het gebied van ontwikkeling en conceptueel design.

Thomas Grübel, CEO van Govecs GmbH: “Wij zijn heel erg trots op deze ‘Bavarian National Award for Electric Mobility’. Deze onderscheiding is een waardering voor onze voortdurende inspanningen om onze klanten duurzame mobiliteit en veel rijplezier te bieden, ook voor voertuigen die hogere snelheden kunnen realiseren.“

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen