Govecs wint eCarTec Award 2011

Govecs, fabrikant van innovatieve, elektrische scooters uit Duitsland, werd in het weekend van 2 oktober onderscheiden met de prestigieuze eCarTec Award 2011. In de categorie ‘motorfiets’  versloeg de producent uit München een aantal belangrijke concurrenten uit binnen- en buitenland.

De ‘Bavarian National Award for Electric Mobility’ ter waarde van 7500 euro werd door Martin Zeil, de Beierse Minister van Economie, Infrastructuur, Transport en Technologie, tijdens de Night of eMotion aan Govecs overhandigd. Eerder dit jaar werd de Duitse fabrikant ook al uitgeroepen tot Europese e-Scooter van het Jaar.
Govecs deed aan de verkiezing mee met de GO! S3.4, de eerste elektrische motorscooter in de categorie van de motorfietsen.

Een vakjury beoordeelde de inzendingen op basis van negen criteria: geavanceerde technische prestaties, verkoopresultaten/belang voor de markt,  duurzaamheid, innovatieve veiligheid, engineering/design, praktische toepassingen, potentiële gebruiksmogelijkheden en economische efficiency. Prof. Dr. Josef Nassauer van Bayern Innovativ GmbH, die de verkiezing presenteerde, verklaarde dat duidelijke aspecten in het voordeel van de winnaar spraken. Het emissievrije voertuig in de 125-klasse overtuigde de jury met name vanwege de nieuwe paden die Govecs bewandelde op het gebied van ontwikkeling en conceptueel design.

Thomas Grübel, CEO van Govecs GmbH: “Wij zijn heel erg trots op deze ‘Bavarian National Award for Electric Mobility’. Deze onderscheiding is een waardering voor onze voortdurende inspanningen om onze klanten duurzame mobiliteit en veel rijplezier te bieden, ook voor voertuigen die hogere snelheden kunnen realiseren.“

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.