Spencer bij Grand Prix van Eext

Op zondag 24 augustus is het alweer de 15e keer dat het Drentse dorp Eext wordt wakker geschudt door het gebulder, gejank en geknetter van klassieke racemotoren die dwars door de dorpskern racen.

Elk jaar heeft deze grand prix een thema en dit jubileumjaar is dat ‘Honda Legends’. De motoren van het gevleugelde merk zullen dit jaar de hoofdrol spelen en ook de keuze van coureurs is op het raceverleden van Honda afgestemd. 

Niemand minder dan Freddy Spencer zal zijn opwachting maken. Hij is de laatste racer die dubbelkampioen werd in een jaar. Dat deed hij op Honda in 1985 in de 500cc en 250cc klasse. Naast ‘Fast Freddy’ komt ook Jim Redman naar Eext. Redman is de meest succesvolle Honda coureur ooit en wist 40 jaar geleden zelfs 3 gp’s op één dag te winnen tijdens de TT van Assen. En last but not least komt ook Jurgen van Goorbergh acte de precense geven. 

Verder is er natuurlijk aandacht voor de legendarische racers van Honda. Zo is er een replica te aanschouwen van de Honda RC181 waarmee Mike Hailwood de TT van Man reed. Maar ook de zescilinder RC166 uit 1966 komt naar Eext.

Op zaterdagavond kun je de rijders al ontmoeten in de Expo-tent waar ook een ruime collectie Honda-racers te zien is.

Voor een historisch prijsje van 3 euro ben je op zondag een van de toeschouwers van deze unieke klassieker races. Ga dus lekker richting Drenthe en geniet van dit spektakel!

 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.