13 C
Nederland
woensdag 29 juni 2022

Gratis rijbewijs bij een Vespa 946

Begin dit jaar lanceerde Vespa een ludieke campagne, door de exclusieve Vespa 946 motorscooter gratis inclusief een A1 automaat rijopleiding én CBR-rijexamen voor het benodigde A1-rijbewijs te leveren. Dat initiatief resulteerde in een dermate grote belangstelling van consumenten, dat Vespa het aanbod – dat oorspronkelijk tot en met 30 april van kracht was – tot eind juni heeft verlengd.
 
Afgeslankt rijbewijs
De gewijzigde regelgeving rondom het motorrijbewijs, met afgelopen jaar de toevoeging van de A1 automaat en A2 automaat categorieën naast het bestaande motorrijbewijs A, heeft in Nederland in positieve zin veel stof doen opwaaien. Deze ‘afgeslankte’ subcategorieën van het motorrijbewijs bieden met name automobilisten een passende oplossing om op betaalbare wijze via een dagopleiding het A1 of A2 motorrijbewijs te behalen. Waarmee ze een motorscooter mogen besturen als slim alternatief voor de verkeersdrukte in met name de Randstad en de grote steden.
 
Wegens succes verlengd
Vespa haakte begin dit jaar slim aan op deze nieuwe regelgeving door de stijlvolle, elegante Vespa 946 motorscooter tijdelijk gratis inclusief een A1 automaat rijopleiding én CBR-rijexamen voor het benodigde A1-rijbewijs te leveren. Daarmee besparen kopers van een Vespa 946 al snel zo’n 700 euro op het behalen van het verplicht A1 automaatrijbewijs. Oorspronkelijk liep deze campagne tot en met 30 april, maar aangezien de nieuwe motorrijbewijsmogelijkheden bij consumenten zoveel los hebben gemaakt, heeft Vespa besloten de actie met twee maanden te verlengen tot en met eind juni.

Drempelverlagend
Aangezien de Vespa 946 motorscooter binnen de categorie tot 125cc en maximaal 11 kW valt, is een A1 automaat motorrijbewijs voor deze Italiaanse schone een must. Dit rijbewijs, bedoeld voor motorrijders van 18 jaar en ouder, bestaat uit een onderdeel bijzondere verrichtingen en een deel verkeersdeelname. Om de drempel van het behalen van dit rijbewijs voor potentiële kopers van een gelimiteerd geproduceerde 946 weg te nemen, neemt Vespa tot eind juni de kosten voor de rijopleiding inclusief het examen voor haar rekening. Geheel in stijl, zoals het Vespa betaamt, wordt de A1 rijopleiding verzorgd door Vesparijopleiding.nl.
 
Exclusieve Vespa 946-dealers
De Vespa 946 is in Nederland uitsluitend leverbaar via een select netwerk van speciaal aangestelde Vespa 946-dealers, tegen een prijs van € 10.800,- inclusief BTW/BPM en inclusief de A1 automaat rijopleiding en het CBR-examen. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie over en de voorwaarden voor de A1 rijopleiding en het examen, die tijdelijk gratis bij de aanschaf van een Vespa 946 zijn inbegrepen, terecht bij de exclusieve Vespa 946-dealers en op Vesparijopleiding.nl.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen