dinsdag 18 juni 2024

Groot-Brittannië: Geluidsradars in vier regio’s

Na Barcelona, Parijs en New York komen er binnenkort waarschijnlijk ook geluidsradars in Londen. De Britse regering heeft namelijk 300 miljoen pond (ongeveer 350 miljoen euro) geïnvesteerd in een proefproject ter bestrijding van geluidshinder. In vier (nog te bepalen) regio’s zal het gebruik van akoestische radars en lawaaicamera’s worden getest. Dit zijn apparaten waarmee voertuigen kunnen worden gedetecteerd die de geluidsgrens overschrijden. Zodra de lawaaierige voertuigen zijn geïsoleerd, kan het systeem de nummerplaat registreren en rapporteren.

Michael Dunlop’s achterband explodeert bij 300 km/u

Geluidshinder is een vaak onderschat probleem. In Groot-Brittannië weegt dit elk jaar ongeveer 10 miljard pond op het nationale gezondheidsstelsel. Lawaai veroorzaakt slaapstoornissen, hartproblemen, beroertes en dementie.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen