Grootste ergernissen in het verkeer 2018

Het is zover; de grootste ergenis van de motorrijder is nu eindelijk ook de grootste verkeersergernis van Nederland. Tenminste, dat blijkt uit het jaarlijks onderzoek van verzekeraar Allsecur. Op één vinden we nu het gebruik van de smartphone, met kort daarachter bumperklevers en het onnodig links rijden.

Daarmee lijkt de schijnbare tegenstelling compleet, want ondanks dat uit onderzoek van Interpolis in 2016 bleek dat zeker 88 procent wel eens ‘iets’ op de smartphone doet onder het rijden, blijkt tegelijker de meerderheid zich er ook aan te ergeren. Er zit dus een vleugje hypcrisie aan het verhaal. Op zich dan ook een goede ontwikkeling dat de ergernis de eerste plaats veroverd heeft en daarmee meer media-aandacht krijgt.

Veel motorrijders zullen de tekenen van een smartphone gebruikende automobilist voor zich op de weg inmiddels kennen, maar even goed ziet zelfs de meest ervaren motorrijder er wel eens een over het hoofd, die vervolgens doodleuk uit zijn baan komt terwijl je ernaast zit.

Ten opzichte van…
Uit hetzelfde onderzoek van Allsecur van verleden jaar, bleek bumperkleven nog steeds de nummer-1 ergernis, maar de meest bijzondere verschuiving in de uitslagen van 2017 naar 2018 is toch wel het uit de top-6 verdwijnen van beschonken bestuurders. Waar deze ergernis verleden jaar nog met 46% op plek drie stond, ontbreekt het compleet in dit jaars lijstje.

Hieronder de top-6 van Allsecurs verkeersergernissen in de grafiek links en de top-6 van 2017 tegenover die van dit jaar rechts.

Foto’s: ANP en Motor.nl

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.