zaterdag 24 februari 2024

Grootste ergernissen in het verkeer 2018

Het is zover; de grootste ergenis van de motorrijder is nu eindelijk ook de grootste verkeersergernis van Nederland. Tenminste, dat blijkt uit het jaarlijks onderzoek van verzekeraar Allsecur. Op één vinden we nu het gebruik van de smartphone, met kort daarachter bumperklevers en het onnodig links rijden.

Daarmee lijkt de schijnbare tegenstelling compleet, want ondanks dat uit onderzoek van Interpolis in 2016 bleek dat zeker 88 procent wel eens ‘iets’ op de smartphone doet onder het rijden, blijkt tegelijker de meerderheid zich er ook aan te ergeren. Er zit dus een vleugje hypcrisie aan het verhaal. Op zich dan ook een goede ontwikkeling dat de ergernis de eerste plaats veroverd heeft en daarmee meer media-aandacht krijgt.

Veel motorrijders zullen de tekenen van een smartphone gebruikende automobilist voor zich op de weg inmiddels kennen, maar even goed ziet zelfs de meest ervaren motorrijder er wel eens een over het hoofd, die vervolgens doodleuk uit zijn baan komt terwijl je ernaast zit.

Ten opzichte van…
Uit hetzelfde onderzoek van Allsecur van verleden jaar, bleek bumperkleven nog steeds de nummer-1 ergernis, maar de meest bijzondere verschuiving in de uitslagen van 2017 naar 2018 is toch wel het uit de top-6 verdwijnen van beschonken bestuurders. Waar deze ergernis verleden jaar nog met 46% op plek drie stond, ontbreekt het compleet in dit jaars lijstje.

Hieronder de top-6 van Allsecurs verkeersergernissen in de grafiek links en de top-6 van 2017 tegenover die van dit jaar rechts.

Foto’s: ANP en Motor.nl

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen