vrijdag 19 juli 2024

‘Nieuwe Daytona als er vraag is!’

Triumph had op de maandag na de verregende GP van Engeland een speciale introductie van de Moto2 testmotor georganiseerd op het Stowe-circuit van Silverstone. Nagenoeg de gehele Britse motorpers was aanwezig om de machine aan de tand te voelen. Behalve lovende woorden, was er vooral één vraag.

Elk van de Britse motorjournalisten kon het geluid, de stuureigenschappen en het uiterlijk op waarde schatten, maar één vraag die op ieders lippen lag was; komt er een straatversie? Het antwoord van Triumph was nog altijd niet eentje die volledig uitsluitsel gaf; niet negatief maar ook niet positief. ‘Als er vraag is, willen we het overwegen’, luidt de strekking.

Op zich is er weinig voor nodig de machine straatlegaal te maken, want deze Moto2-machine is eigenlijk alleen gebouwd om het 756cc driecilinder-blok te ontwikkelen en testen. De Moto2-teams dienen hun eigen frame om de krachtbron te draperen. Het rijwielgedeelte van deze testmule is in veel opzichten dan ook een Street Triple 765 RS, maar dan met een volledige racekuip erom. Zou Triumph willen – wat dus afhangt van of jij-de-consument het wilt – dan is een Daytona 765 maken zo gepiept.

Triumph gaf zelf op social media al aan overweldigd te zijn door de interesse van het publiek. De eerste stap is dus al gezegd. Zouden de liefhebbers nou een bijeenkomst organiseren op het Malieveld, dan kan niets de komst van een nieuwe Daytona nog in de weg staan… 

Tot die tijd wachten we nog even de Intermot en EICMA af. Misschien is een straatversie al wel écht aanstaande!

Foto’s: Triumph

[justified_image_grid ids=27528,27529,27530,27531]

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen