dinsdag 16 juli 2024

97-jarige Leslie Harris is ’s werelds oudste motorracer

De Nieuw-Zeelandse Leslie Harris heeft een wereldrecord neergezet. Harris heeft namelijk slechts drie weken voor zijn 98e verjaardag deelgenomen aan een motorrace. Daardoor is hij door Guinness World Records uitgeroepen tot ’s werelds oudste competitieve motorracer.

De organisatie voor het bijhouden van records verklaarde dat Harris, eerder dit jaar deelnam aan het Pukekohe 43e Classic Motorcycle Festival in Auckland. Tijdens de race reden ook zijn oudste zoon, Rod (64 jaar oud) en zijn kleindochter Olivia (21 jaar oud) mee. Het trio nam deel aan de Reguliere race, waarbij van de deelnemers werd gevraagd om de meest consistente rondetijden te behalen. Harris behaalde eerder de eerste plaats in de race in 2019, op 93-jarige leeftijd. Daarentegen kon hij pas dit jaar weer deelnemen, vanwege blessures en het annuleren van races als gevolg van de COVID-19-pandemie. Dit jaar eindigde Harris op de vierde plaats in de race. Rod eindigde op de achtste plaats en Olivia op de eenentwintigste plaats. Harris zei dat hij van plan is om dit jaar aan meer evenementen deel te nemen en volgend jaar terug te keren voor het Pukekohe Classic Motorcycle Festival. Daarmee zal hij dan zijn eigen record verbreken.

15 landen op de motor binnen 24 uur: nieuw wereldrecord!!

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen