vrijdag 19 juli 2024

Aprilia SR GT Replica: geïnspireerd op MotoGP-motor Espargaró en Viñales

Aprilia geeft zijn SR GT-scooters nieuwe kleuren mee. De Italiaanse motormaker introduceert een replica versie, geïnspireerd door de RS-GP motoren die meedoen aan de MotoGP. De kleuren doen inspiratie op van de rijders van het merk: Aleix Espargaró en Maverick Viñales.

De replica’s beschikken over zwartgelakte velgen en het kenmerkende Aprilia-logo op zijkant. Daarnaast worden deze SR GT’s, net zoals de normale versies, aangedreven door een 125cc ééncilinder met 15 pk, of een 200cc ééncilinder met 18 pk. Beide motoropties zijn vloeistof-gekoeld. De ‘urban adventure’-scooter van Aprilia, heeft verder banden met een sportiever straatprofiel. De reguliere GT’s moeten het doen met ‘all terrain’-banden.

Jonway Venom X 22 GT: Chinese kruising tussen motor en scooter

De nieuwe Aprilia SR GT Replica zal vanaf de maand oktober verkrijgbaar zijn bij dealers, in de 125 en 200 cc-versies. De prijzen zijn respectievelijk €4.449 en €4.749 Euro. Daar komt nog kosten voor de registratie bovenop.

(Foto: Aprilia)
Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen