Guy Martin pakt snelheidsrecord in de steile wand

Het is Guy Martin gelukt het wereldsnelheidsrecord in de steile wand op zijn naam te zetten. De man uit Licolnshire in Engeland wist een snelheid 78,15 mijl per uur te rijden in de speciaal gebouwde steile wand.

Met een omgerekende snelheid van 125,77 kilometer per uur wist Martin een tweede notering in het Guinness Book of Worlds te verzilveren, nadat hij eerder al het snelheidsrecord met een slee wist te verbreken. Opnieuw was het progamma Speed with Guy Martin de basis voor de recordpoging en in de speciaal gebouwde steile wand wist Martin door het principe van middelpunt vliedende kracht liefst 6,69G te trekken.

Foto’s en video Channel 4

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?