vrijdag 29 maart 2024

H-D West Flanders wint Battle of the Kings 2018

De Battle of the Kings – de Harley-Davidson dealer custom bike build-off – heeft haar winnaar voor de Benelux. Afgelopen week werd op de Motorbeurs Utrecht de groene ’80s racer van H-D West Flanders tot Custom King Benelux gekroond.

De creatie, die tot stand kwam onder leiding van monteur Nico Naeye en eigenaar Wesley Mahieu, gaat later dit jaar op de EICMA in Milaan de strijd aan met de nationale winnaars uit andere landen. Het einddoel is de ultieme bekroning: Harley-Davidson Custom King 2018.

Dark Custom model als basis

Aan de Battle of the Kings doen 200+ dealers uit 25 landen mee. De regels zijn simpel: customize een 2018 Harley-Davidson Dark Custom model en maak er iets bijzonders/moois/unieks van. Het maximale customization budget is €6.000 (excl. btw) en het eindresultaat moet straatlegaal zijn.

H-D West Flanders koos voor een XL1200CX Roadster. Als inspiratie diende de herkenbare dragster race look uit de jaren ‘70 tot ‘90, door monteur Nico Naeye ‘the forgotten era’ genoemd. De creatie gooide hoge ogen en kwam op die manier in de top 3 terecht, samen met de machines van H-D Mons en H-D Motor Saloon Rotterdam. Tijdens de Benelux-finale op de Motorbeurs Utrecht koos een jury bestaande uit Bart Verhoeven (Promotor), Randy van der Wal (KicXstart), Rik Romkes (Madpac) en Ben Kennepohl (BigTwin) de racer van H-D West Flanders uiteindelijk tot winnaar.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen