H2R nog bruter

Dat de Kawasaki Ninja H2R een machtig apparaat is wisten we al. Zeker toen hij tijdens de Motorbeurs begin dit jaar op een vermogensbank gehesen werd en een kabaal van jewelste veroorzaakte. Dat kabaal gaat nu iets anders klinken.

De Sloveense ingenieurs van Akrapovi? hebben namelijk speciaal voor de onbegrensde circuitversie van de H2 een uitlaatsysteem ontwikkeld. De vrij korte pijp die standaard gemonteerd is wordt met deze optie vervangen voor een wat langere. Daardoor gaat het dB-bereik van de Ninja van 116.4 naar (maar) 101.8. Hoe dat klinkt? Dat hoor je hier. Naast de geluidsafname presteert de H2R met de Akra gemonteerd het zelfs om nog bijna 2pk extra uit te persen. Dat komt dan neer op 241.8. Poehee.

Niet gek dat de Slovenen voor het hele systeem 3.859 euro vragen. Maar ach, als je 50.000 euro op kan hoesten voor de H2R zelf kan dat er ook nog wel bovenop…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?