Half of heel kuipje voor Triumph Speed Triple 1200 RR?

In een teaser op social media heeft Triumph een prototype onthuld van de Speed Triple 1200 RR.

In de video wordt een tipje van de sluier opgelicht over de totstandkoming van het prototype. Eerst zie je het begin van een eerste schets, dan hoe een kleimodel wordt ontworpen en tenslotte wordt vaag het prototype getoond.

De halve kuip roept vragen op. De Speed Triple is van oudsher een naked bike. Maar in de video is een kuip te zien rond de ronde koplamp, ook al is niet duidelijk of het een volledige of een halve kuip is. Een volledige kuip zou waarschijnlijk meer passen bij een nieuwe Daytona, die zeker enthousiast zou worden ontvangen in de motorwereld.

Wanneer het design-prototype van de Speed Triple 1200 RR onthuld zal worden is nog niet bekend, een datum is nog niet aangekondigd. De video zinspeelt alleen op een datum binnenkort.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?