Hammond gewond bij motorongeluk

Beeld: ANP

Tijdens opnames voor The Grand Tour in Mozambique, heeft Richard Hammond (47) een ernstig motorongeluk gehad. De Britse presentator raakte buiten westen op een afgelegen locatie. Ondanks dat bleken zijn verwondingen mee te vallen. Gelukkig, want door de afgelegen locatie zou het lang geduurd hebben voor hij hulp had kunnen krijgen.

Ondanks dat zijn verwondingen mee zouden vallen, is het gezien Hammonds geschiedenis wellicht zorgelijk te noemen dat hij buiten westen is geraakt. In 2006 crashte hij tijdens opnames van Top Gear – het programma waar Hammond samen met Jeremy Clarkson en James May eerder presenteerden – met 463 km/u en liep hij ernstige hersenbeschadiging op. Na een coma van twee weken had hij nog lang last van depressies, paranoia en geheugenverlies.

Het ongeval zal waarschijnlijk gewoon uitgezonden in het tweede seizoen van The Grand Tour, wat uitgezonden wordt via Amazon Prime.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.