dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Handtekeningen tegen motor-APK

De president van de Federation of European Motorcyclists Associations (FEMA), Gerard Livett, heeft in Brussel meer dan 110.000 handtekeningen tegen de Europese plannen voor APK voor motoren overhandigd. Van die handtekeningen komen er maar liefst 26.386 uit Nederland.

De handtekeningenactie is een reactie op plannen van de Europese Commissie om een periodieke keuring voor motorfietsen in het leven te roepen. Een dergelijke verplichte APK voor motoren geldt nu slechts in een aantal landen binnen de Europese Unie.

De FEMA is van mening dat een APK voor motoren de verkeersveiligheid niet zal verbeteren, maar motorrijders alleen op kosten zal jagen. Uit cijfers is namelijk gebleken dat slechts 0,3 procent van de ongevallen door een technisch mankement veroorzaakt wordt.

Hopelijk haalt de handtekeningenachtie wat  uit!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelNieuwe TMAX
Volgend artikelRaceaanbieding Yamaha

Gerelateerde artikelen