Handtekeningen tegen motor-APK

De president van de Federation of European Motorcyclists Associations (FEMA), Gerard Livett, heeft in Brussel meer dan 110.000 handtekeningen tegen de Europese plannen voor APK voor motoren overhandigd. Van die handtekeningen komen er maar liefst 26.386 uit Nederland.

De handtekeningenactie is een reactie op plannen van de Europese Commissie om een periodieke keuring voor motorfietsen in het leven te roepen. Een dergelijke verplichte APK voor motoren geldt nu slechts in een aantal landen binnen de Europese Unie.

De FEMA is van mening dat een APK voor motoren de verkeersveiligheid niet zal verbeteren, maar motorrijders alleen op kosten zal jagen. Uit cijfers is namelijk gebleken dat slechts 0,3 procent van de ongevallen door een technisch mankement veroorzaakt wordt.

Hopelijk haalt de handtekeningenachtie wat  uit!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.