vrijdag 26 april 2024

Handtekeningen tegen motor-APK

De president van de Federation of European Motorcyclists Associations (FEMA), Gerard Livett, heeft in Brussel meer dan 110.000 handtekeningen tegen de Europese plannen voor APK voor motoren overhandigd. Van die handtekeningen komen er maar liefst 26.386 uit Nederland.

De handtekeningenactie is een reactie op plannen van de Europese Commissie om een periodieke keuring voor motorfietsen in het leven te roepen. Een dergelijke verplichte APK voor motoren geldt nu slechts in een aantal landen binnen de Europese Unie.

De FEMA is van mening dat een APK voor motoren de verkeersveiligheid niet zal verbeteren, maar motorrijders alleen op kosten zal jagen. Uit cijfers is namelijk gebleken dat slechts 0,3 procent van de ongevallen door een technisch mankement veroorzaakt wordt.

Hopelijk haalt de handtekeningenachtie wat  uit!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen