vrijdag 19 april 2024

Hans van Loozenoord valt in de prijzen

Juryvoorzitter Lou Lichtenberg heeft de winnaars van de Persprijzen Wallonië & Brussel 2015 bekend gemaakt. De prijsuitreiking vond plaats op 29 januari 2016 tijdens een feestelijke lunch in Brasserie Van Baerle te Amsterdam. Voor de publicaties in 2015 heeft de jury een Persprijs Wallonië en een Persprijs Brussel uitgereikt. 

Voor zijn publicatie ‘Striperfgoed’ in de VPRO gids ontving Michael Minneboo de persprijs Brussel 2015. Het helder en pakkend geschreven artikel geeft een positief kritisch beeld van het jubilerende Stripmuseum en geeft de lezer zin om dit kwalitatieve museum in striphoofdstad Brussel te gaan bezoeken. 

Hans van Loozenoord kreeg voor zijn artikel ‘Met de motor naar het slagveld’ in MOTO73 de persprijs Wallonië 2015. Hij volgt de route van Napoleon door Wallonië en weet zijn ervaringen beeldend op te tekenen, maar staat ook meevoelend stil bij wat de legers destijds in die ‘hel op aarde’ van het slagveld meemaakten. Zijn verhaal geeft inspiratie om de route ook te gaan volgen. 

Sinds 1991 reikt Toerisme België voor Wallonië & Brussel jaarlijks persprijzen uit aan journalisten en/of programmamakers voor hun toeristische publicaties over België.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen