donderdag 1 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Hardcore 700 Ténéré gewenst? Is dit dan wat?

Het gerucht gaat dat er een nóg sportievere versie komt van de toch al heel avontuurlijk ingestelde Yamaha 700 Ténéré. Mogelijk dat Ténéré 700-projectleider Takushiro Shiraishi zich een beetje versprak tijdens een interview met het Italiaanse motorblad Motociclismo. Hij zei dat e veel verzoeken hebben ontvangen van motorrijcers voor een nog meer hardcore Ténéré en dat hij daar zeker rekening mee zal houden.

Met zo’n opmerking kun je natuurlijk alle kanten op. Maar mocht Shiraishi echt in die richting denken, zou hij de Yamaha MT-07, van de Australiër Andrew Stagg eens nader kunnen beschouwen. Het is weliswaar een Supermoto, maar toch…

Andrew woont in het subtropische Queensland, in het noordoosten van Australië. Hij is een metaalbewerker van beroep en speelt met het idee zijn eigen customshop op te zetten.

Bron: Bikeexif

Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen