maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Harder rijden vermindert files

Flexibele snelheden op de snelweg zijn goed voor de doorstroming van de weggebruikers. Uit een proef van TNO blijkt dat files veel sneller oplossen als Rijkswaterstaat flexibeler omgaat met de maximumsnelheid. Zo vermindert de vertraging in een 80-kilometerzone met 30 procent als daar in de spits de maximumsnelheid omhoog gaat, bericht het AD.

Zogeheten spookfiles verdwijnen wanneer automobilisten hun snelheid juist halveren. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen hiervan zijn voor het verkeersbeleid in Nederland. Verwacht wordt dat Den Haag er snel over zal gaan discussiëren. Wij houden het nauwlettend in de gaten!

Bron en foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen