Harder rijden vermindert files

Flexibele snelheden op de snelweg zijn goed voor de doorstroming van de weggebruikers. Uit een proef van TNO blijkt dat files veel sneller oplossen als Rijkswaterstaat flexibeler omgaat met de maximumsnelheid. Zo vermindert de vertraging in een 80-kilometerzone met 30 procent als daar in de spits de maximumsnelheid omhoog gaat, bericht het AD.

Zogeheten spookfiles verdwijnen wanneer automobilisten hun snelheid juist halveren. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen hiervan zijn voor het verkeersbeleid in Nederland. Verwacht wordt dat Den Haag er snel over zal gaan discussiëren. Wij houden het nauwlettend in de gaten!

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.