Harley-Davidson bouwt in China H-D 350 op basis van Benelli 302S

Samen met de Chinese productiepartner Qianjiang heeft Harley-Davidson het besluit genomen om een nieuw model te bouwen. De nieuwe Harley, met de naam 350, is gebaseerd op het rijwielgedeelte van de Benelli 302S, die ook door Qianjiang wordt gebouwd.

Het nieuws van de nieuwe Harley is voor Harley-Davidson een kantelpunt in hun geschiedenis. Komende jaren zal blijken dat Harley-Davidson meer van dergelijke modellen zal bouwen, motoren ook die jongere rijders moeten aanspreken. Modellen als de elektrische Livewire, Bareknuckle en de Bronx, die onlangs op de EICMA werden getoond, zijn niet in eerste instantie bedoeld voor traditionele Harley-fan.

Officiële foto’s van het model ontbreken nog, maar de motor zal niet veel afwijken van de schetsen van eerder dit jaar. Van opzij zullen de gelijkenissen met de Benelli 302S groot zijn. Daarbij is het ook zeer de vraag of de 350, mogelijk krijgt de Harley een meer aansprekende naam voor het jongere motorpubliek, ooit naar Europa komt.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?