dinsdag 18 juni 2024

Harley-Davidson bouwt in China H-D 350 op basis van Benelli 302S

Samen met de Chinese productiepartner Qianjiang heeft Harley-Davidson het besluit genomen om een nieuw model te bouwen. De nieuwe Harley, met de naam 350, is gebaseerd op het rijwielgedeelte van de Benelli 302S, die ook door Qianjiang wordt gebouwd.

Het nieuws van de nieuwe Harley is voor Harley-Davidson een kantelpunt in hun geschiedenis. Komende jaren zal blijken dat Harley-Davidson meer van dergelijke modellen zal bouwen, motoren ook die jongere rijders moeten aanspreken. Modellen als de elektrische Livewire, Bareknuckle en de Bronx, die onlangs op de EICMA werden getoond, zijn niet in eerste instantie bedoeld voor traditionele Harley-fan.

Officiële foto’s van het model ontbreken nog, maar de motor zal niet veel afwijken van de schetsen van eerder dit jaar. Van opzij zullen de gelijkenissen met de Benelli 302S groot zijn. Daarbij is het ook zeer de vraag of de 350, mogelijk krijgt de Harley een meer aansprekende naam voor het jongere motorpubliek, ooit naar Europa komt.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

1 Reactie

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen