zondag 2 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Harley-Davidson gaat in fietsen

Naast motorfietsen bouwt Harley-Davidson tegenwoordig ook weer fietsen. Daarmee is het merk terug bij af want tussen 1910 en 1920 bouwde het ook al rijwielen. Vroeger dienden de fietsen als eerste goedkope opstapje richting motorfiets. Van goedkoop is tegenwoordig geen sprake meer, de fiets gaat rond de € 3800 kosten. De fietsen zijn wel een stuk exclusiever dan voorheen; de oplage is gelimiteerd tot tien.

Kunstenaar helpt mee
Harley-Davidson besteedt het bouwen van de tien fietsen uit aan het Heritage Bicycles in Chicago. Zij maken de ‘Model 7-17 Standard bike’ fiets tot op het laatste detail nauwkeurig na. Natuurlijk krijgt het tiental stalen rossen een olijfgroene laklaag en de strepen worden door de lokale kunstenaar met de hand gezet.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen