Harley-Davidson gaat in fietsen

Naast motorfietsen bouwt Harley-Davidson tegenwoordig ook weer fietsen. Daarmee is het merk terug bij af want tussen 1910 en 1920 bouwde het ook al rijwielen. Vroeger dienden de fietsen als eerste goedkope opstapje richting motorfiets. Van goedkoop is tegenwoordig geen sprake meer, de fiets gaat rond de € 3800 kosten. De fietsen zijn wel een stuk exclusiever dan voorheen; de oplage is gelimiteerd tot tien.

Kunstenaar helpt mee
Harley-Davidson besteedt het bouwen van de tien fietsen uit aan het Heritage Bicycles in Chicago. Zij maken de ‘Model 7-17 Standard bike’ fiets tot op het laatste detail nauwkeurig na. Natuurlijk krijgt het tiental stalen rossen een olijfgroene laklaag en de strepen worden door de lokale kunstenaar met de hand gezet.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?