woensdag 8 februari 2023

Harley-Davidson LiveWire naar Utrecht

We zagen ‘m onlangs al even in het echt op de EICMA motorshow in Milaan, maar voor degenen voor wie al die verre trips nou niet direct in het persoonlijk schema passen is er goed nieuws, de Harley-Davidson Livewire komt naar de MOTORbeurs in Utrecht (26 februari – 1 maart).

De allereerste elektrische Harley-Davidson heet officieel niet slechts LiveWire heet maar Project Livewire en maakt deel uit van een grootschalig project dat het merk heeft opgezet om inzicht te krijgen in wat motorrijders nou van een elektrische motor verwachten. Dit doen ze middels de Project LiveWire Experience, waarbij motorrijders testritten maken op de motorfiets. Dit gebeurt nu nog in de Verenigde Staten, maar in 2015 zijn Europa, Canada en Azië aan de beurt.

‘Project LiveWire is als de eerste elektrische gitaar – niet als een elektrische auto. Het is een expressie van individualiteit en een iconische stijl, en toevallig ook nog elektrisch.’ aldus Mark-Hans Richter, die zowel senior vice president als chef marketing is van Harley-Davidson. ‘Project LiveWire is dan ook een gewaagd statement voor ons als bedrijf en merk.’

Dat is het zeker en de opmerkingen over luidsprekers waaruit Harley’s bekende potato-sound zal schallen zijn dan ook niet van de lucht. Het is nogal een imago-omslag voor het merk natuurlijk en wij zijn razend benieuwd hoe het merk van iets wat altijd zo werd verguisd door motorrijders, toch een lifestyle-product weet te maken. Als iemand het kan, dan is het de marketingmachine die Harley-Davidson heet wel…

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen