woensdag 24 april 2024

Harley-Davidson maakt van LiveWire een elektrisch motormerk

De LiveWire was vroeger alleen een motorfietsmodel van Harley-Davidson, maar nu evolueert de naam naar iets breders. Dat maakte Harley-Davidson deze week bekend tijdens de aankondiging van LiveWire als een volledig elektrisch motormerk. Ik denk dat we niet verbaasd moeten zijn; gas-aangedreven en geëlektrificeerde motorfietsen waren altijd al een ongemakkelijke combinatie, vooral als ze naast elkaar bestaan bij Amerika’s oudste motorfiets fabrikant. Dus hier zijn we dan, met LiveWire het merk dat officieel op zoek is naar “een nieuwe definitie van elektrisch, het leveren van de beste ervaring voor de stedelijke rijder.” Als dat betekent dat er meer betaalbare elektrische motoren komen van Harley-Davidson, dan zijn we optimistisch over de mogelijkheden.

Het is een ommekeer ten opzichte van het idee dat H-D misschien voorgoed uit de elektrificatie-ruimte stapt, een gerucht dat deels werd aangewakkerd door het verdwijnen van e-bikes van het “future vehicles” gedeelte van de website een tijdje terug. Het lijkt erop dat Milwaukee gewoon aan het herstructureren was, net als met de Serial 1 Cycles ebike spin-off, die H-D nog steeds als het moederschip beschouwt (ze zijn tenslotte gehuisvest op H-D’s campus in Milwaukee).

Een blik op de nieuwe livewire.com website onthult niet veel, anders dan een grote afbeelding van het huidige LiveWire model, een vloeiende missie verklaring – “Welkom bij LiveWire, baanbrekend in de toekomst van motorrijden door middel van ontwerp, software en ervaring voor de uitoefening van stedelijke avontuur en daarbuiten”- en een plek om je in te schrijven voor toekomstige updates.

Eerste test 2021 Harley-Davidson Pan America Special

Er is ook een nieuw gestileerd logo dat flitst op de homepage en verschijnt op de brandstoftank van de motorfiets om de herschikking te ondersteunen. Een aparte Facebook-pagina onthult meer foto’s die hinten op een algemeen stedelijk thema, en de release bevestigt verder dat de initiële focus zal liggen op de stedelijke markt.

Het hoofdkantoor van het merk zal virtueel zijn, hoewel Harley zegt dat er fysieke hubs in Silicon Valley (LiveWire Labs) en Milwaukee zullen worden opgezet en de ontwikkeling van toekomstig design en technologie zullen helpen. En maak je geen zorgen, er zal een fysiek model zijn om samen te gaan met al deze branding; de eerste LiveWire-branded motorfiets is gepland voor lancering op 8 juli 2021, tijdens de International Motorcycle Show. Geen woord over of het zal een geheel nieuw model of een update van de bestaande LiveWire zijn.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen