donderdag 6 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Zweert Harley-Davidson elektrische motoren af?

Harley-Davidson heeft de elektrische motoren op de pagina’s over toekomstige modellen van de site verwijderd. Dat betekent niet dat de projecten zijn geannuleerd. De nieuwe strategie is meer gericht op voorzichtigheid dan op de aankondiging van nieuws.

Dat Harley-Davidson een moeilijke periode van ‘revolutie’ doormaakt is nu bekend.  De bestuurswissel –  Matthew Levatich werd vervangen door de nieuwe CEO Jochen Zeitz – betekende ook een belangrijke herziening van prioriteiten die Harley-Davidson had aangekondigd. Volgens Zeitz was het noodzaak om ‘de segmentatie van modellen drastisch te verminderen’ om ‘haalbare en realistische doelen’ te bereiken. Na dagen van speculatie was het eerste plan dat ‘afketste’ de Bronx, die van de officiële Harley-website verdween. Hetzelfde lot zou de elektrische plannen nu kunnen overkomen. Dit ondanks de goede cijfers van de LiveWire, die in de USA de bestverkochte elektrische motorfiets is.

Harley-Davidson 2021: Virtuele introductie op 19 januari

Speculatie

Het gespeculeer komt opnieuw op gang en wel door de officiële website. Daar stonden tot voor kort in de sectie ‘Toekomstige Modellen’ ook de elektrische concepten. Een daarvan was de flat-tracker. Betekent dit dat Harley de ontwikkeling van elektrische motoren opgeeft? Niet helemaal: volgens een woordvoerder van Harley wordt het nieuws juist verklaard door de voorzichtigheid die Harley-Davidson betracht als het gaat om toekomstige plannen. ‘Als onderdeel van The Rewire – leest de nota – geeft Harley-Davidson geen commentaar meer op toekomstige producten vóór hun officiële presentatie. Harley-Davidson zet zich in voor de elektrificatie van motoren. Als pioniers zijn we trots op de prestaties van LiveWire tot nu toe, dat de nummer 1 elektrische motorfiets in de Verenigde Staten is geworden. Wij geloven in een mooie toekomst voor elektrische motoren. We zullen binnenkort informatie over deze projecten delen, samen met onze vijfjarige bedrijfsstrategie, The Hardwire, begin 2021’.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen