13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Harley-Davidson Museum® voegt FatBoy toe

Het Harley-Davidson Museum in Milwaukee heeft er een prestigieus museumstuk bij: een Harley-Davidson Fat Boy® uit 1990, die gebruikt is in de film ‘Terminator 2: Judgment Day’ met in de hoofdrol Arnold Schwarzenegger.

Tijdens de opnamen van deze film was de Fat Boy één van Harley-Davidson’s nieuwste modellen. “Terminator 2 is een icoon in de filmindustrie en onderdeel van onze populaire cultuurhistorie”, zegt Jim Fricke, curator van het Harley-Davidson Museum. “Deze motor speelde zonder twijfel één van de belangrijkste filmrollen in de geschiedenis van Harley-Davidson. Wij zijn enthousiast dat de motor nu een permanente plek heeft gekregen in het museum, waar het voor de volgende generaties bewaard wordt.”

De Fat Boy, die behoorlijk is getekend door de filmopnamen, is nu onderdeel van meer dan 450 motoren en andere museumstukken in het Harley-Davidson Museum.
Harley-Davidson Museum

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelDe Saroléa SP7
Volgend artikelMoto2 pareltje

Gerelateerde artikelen