zaterdag 20 april 2024

Moto2 pareltje

Op zoek naar ‘iets anders’ om in te zetten tijdens de gebruikelijke circuitdag? Misschien is dit wil iets. ‘Dit’ is dan de Vyrus 986 M2. Een creatie uit de koker van de voormalige Bimota-engineers uit Rimini. ‘Die ken ik al’, hoor ik je denken. Dat klopt, verschil is echter dat het Omega-frame met naafbesturing – dat ooit debuteerde op de Tesi – nu eens niet is uitgerust met de Ducati-blok maar een Japanse vier-in-lijn.

Vyrus heeft dit pakket speciaal ontworpen voor deelname aan (inter)nationale Moto2 kampioenschappen. Om voldoende ruimte te kunnen bieden aan het CBR600RR blok is speciaal voor de gelegenheid het gebogen deel van het Omega-frame verhuist van boven naar onder.  

Geïnteresseerd? Hm, pas op, er zitten wel wat addertjes onder het gras. Om te beginnen is het een bouwpakket, en niet eens zo’n heel goedkope ook. Voor een kleine €28.000,- euro (ex. BPM/BTW) wordt het pakketje naar je toe gestuurd en kan je aan de bak. Dan moet je alleen nog wel even het internet op om een CBR600RR blok op de kop te tikken. Die krijg je er namelijk niet bij. Net als een dashboard, airbox of set remklauwen. Vrij prijzig voor een Flinstone-Moto2 racer? Klopt, je kan voor hetzelfde geld ook een kant en klare Ducati Panigale R kopen, om maar iets te noemen.

Wat je wel krijgt? Een fenomenaal (mooi) rijwielgedeelte bestaande uit Omega-frame, naafbesturing, Vyrus-veerwerk en gesmede aluminium velgen. Ook een race uitlaatsysteem en Brembo-rempomp behoort tot de basisuitrusting. Vanaf heden te bestellen bij Vyrus. Snel beslissen, want op is op…

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen