Moto2 pareltje

Op zoek naar ‘iets anders’ om in te zetten tijdens de gebruikelijke circuitdag? Misschien is dit wil iets. ‘Dit’ is dan de Vyrus 986 M2. Een creatie uit de koker van de voormalige Bimota-engineers uit Rimini. ‘Die ken ik al’, hoor ik je denken. Dat klopt, verschil is echter dat het Omega-frame met naafbesturing – dat ooit debuteerde op de Tesi – nu eens niet is uitgerust met de Ducati-blok maar een Japanse vier-in-lijn.

Vyrus heeft dit pakket speciaal ontworpen voor deelname aan (inter)nationale Moto2 kampioenschappen. Om voldoende ruimte te kunnen bieden aan het CBR600RR blok is speciaal voor de gelegenheid het gebogen deel van het Omega-frame verhuist van boven naar onder.  

Geïnteresseerd? Hm, pas op, er zitten wel wat addertjes onder het gras. Om te beginnen is het een bouwpakket, en niet eens zo’n heel goedkope ook. Voor een kleine €28.000,- euro (ex. BPM/BTW) wordt het pakketje naar je toe gestuurd en kan je aan de bak. Dan moet je alleen nog wel even het internet op om een CBR600RR blok op de kop te tikken. Die krijg je er namelijk niet bij. Net als een dashboard, airbox of set remklauwen. Vrij prijzig voor een Flinstone-Moto2 racer? Klopt, je kan voor hetzelfde geld ook een kant en klare Ducati Panigale R kopen, om maar iets te noemen.

Wat je wel krijgt? Een fenomenaal (mooi) rijwielgedeelte bestaande uit Omega-frame, naafbesturing, Vyrus-veerwerk en gesmede aluminium velgen. Ook een race uitlaatsysteem en Brembo-rempomp behoort tot de basisuitrusting. Vanaf heden te bestellen bij Vyrus. Snel beslissen, want op is op…

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.