maandag 27 mei 2024

Harley-Davidson onthult de Low Rider El Diablo

Vorig jaar lanceerde Harley-Davidson met de verbluffende Electra Glide Revival zijn limited edition Icons Collection, die klassieke modellen of ontwerpthema’s opnieuw uitbrengt en ze opnieuw vormgeeft met hedendaagse platforms. The Motor Company heeft het tweede model in de collectie onthuld, de Low Rider El Diablo. Het gaat om een gelimiteerde eenmalige productie van slechts 1.500 in serie gebouwde motoren. 

De Low Rider El Diablo is gebaseerd op de populaire Low Rider ST die de karakteristieke stijl van de 1983 FXRT nabootst.

‘De Low Rider El Diablo belichaamt de geest van de undergroundcultuur in Zuid-Californië in de jaren ’80 in een eigentijdse verpakking met minutieus vervaardigde custom paint en pinstriping, een knipoog naar die van de originele FXRT,’ aldus Brad Richards, H-D’s Vice President of Design and Creative Director.

Wat dit model met beperkte editie zo bijzonder maakt, is het gedetailleerde lakwerk dat met de hand is aangebracht door de ambachtslieden van Gunslinger Custom Paint in Golden, Colorado. Lagen van El Diablo Bright Red, Bright Red Sunglo, El Diablo Dark Red, Dark Red Pearl en El Diablo Dark Red Metallic geven deze motorfiets een kleurdiepte die ‘m doet opvallen in de massa.

10 leuke feitjes over Harley-Davidson

De El Diablo is gebouwd op het Softail-chassis van Harley-Davidson en de Milwaukee-Eight 117 V-twin-aandrijflijn, aangevuld met een Heavy Breather-inlaat en een 2-into-2-offset shotgun-uitlaat. Er wordt beweerd dat hij 169,5 Nm koppel produceert. 

De in de fabriek geïnstalleerde audio past perfect in de kuip en is ontworpen voor kwaliteitsgeluid. Berijders kunnen de audio connecten aan hun smart phone om te genieten van de 5,25-inch woofers en 250-watt versterker. De audio beschikt over de Automatic Volume Control die het volume aanpast op basis van de gereden snelheid.

Net als de standaard Low Rider ST heeft de El Diablo afsluitbare en afneembare koffers met een gecombineerde inhoud van 54 liter, een 43 mm omgekeerde voorvork met dubbele schijfremmen voor en Michelin Scorcher-banden. Cruise control en ABS behoren tot de standaarduitrusting.

De Low Rider El Diablo zal dit najaar bij erkende Harley-Davidson dealers te koop zijn voor een prijs van € 35.995,-, 8.500 euro meer dan de standaard LR-ST. 

Na de indrukwekkende 2021 Electra Glide Revival, die is geïnspireerd op de 1969 Electra Glide, de eerste Harley-Davidson beschikbaar met een accessoire ‘batwing’-kuip, en de 2022 Low Rider El Diablo geïnspireerd op de 1983 FXRT, kijken we uit naar welke iconische motorfiets Harley-Davidson van plan is te vernieuwen in 2023.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen