vrijdag 19 juli 2024

Voor de speciale editie van de Ducati Streetfighter V4 tast je diep in de buidel

Ducati heeft haar eerste motorfiets voor 2023 in de showroom gezet. Hoewel het nog een subtiele teaser is, wijst het in de richting van weer een nieuwe Ducati-Lamborghini samenwerking na de zinderende Diavel 1260 Lamborghini vorig jaar. De speciale editie van de Streetfighter V4 is geïnspireerd door niets minder dan de Lamborghini Huracan STO (Super Trofeo Omologata).

10 dingen die iedereen dient te weten over Ducati

De teaser toont een gestroomlijnd koolstofvezel bodypaneel met een STO-logo, net als dat van de Huracan. Het heeft een dual-tone afwerking bestaande uit de Verde Selvans-kleur uit het palet van de Huracan en het Ducati-rood eronder.

Interessant is dat de vorm van het paneel identiek is aan de onderste zijpanelen van de Streetfighter V4, en als je de helderheid van de foto verhoogt, komt het zelfs overeen met de bevestigingspunten. Dit, in combinatie met de motorbehuizing en de Italiaanse vlag net boven het paneel, helpt de identiteit van de motorfiets te bevestigen.

Dus nu we weten wat het is, wat kun je verwachten van deze unieke V4? Te oordelen naar de Diavel 1260 Lamborghini is het eerste wat je kunt verwachten veel koolstofvezel over de hele motorfiets. Vervolgens zal de Streetfighter Lamborghini ook rijden op velgen met een legering, geïnspireerd op de wielen van de STO.

Maar wat je niet hoeft te verwachten, zijn meer prestaties. De Streetfighter V4 levert al 208 pk en 123 Nm. Het vermogen is het zelfs hoogste voor een naakte motorfiets, dus deze cijfers zullen blijven zoals ze zijn. Ook de ophanging en de remmen zullen waarschijnlijk hetzelfde blijven als bij de Streetfighter V4S.

De motorfiets debuteert vanavond – 2 september 2022 – via een online première die om 18.30 uur rechtstreeks vanaf het Misano-circuit wordt uitgezonden. We verwachten dat de motorfiets in beperkte aantallen zal worden gemaakt. En dat-ie peperduur is: denk aan 38.000 euro of meer.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen