Harley-Davidson voor de rechter

De nabestaanden van acteur Marlon Brando slepen Harley-Davidson voor de rechter. Het bedrijf zou een laarzenlijn verkopen onder de naam The Brando. Brando Enterprises eist dat Harley hiermee stopt, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Volgens de dagvaarding lijken de laarzen sprekend op een laars die Brando droeg in de film The Wild One.

De advocaat van de erven Brando zegt dat Harley Davidson haar eigen merk zeer agressief beschermt. "Het is opvallend dat een bedrijf als Harley Davidson de nagedachtenis van een icoon uitbuit, zonder daar toestemming voor te hebben. Het is onze missie de naam Brando te beschermen."

Het is niet de eerste keer dat een beroemdheid een claim indient over het gebruik van een naam of afbeelding. Zo sleepten de nabestaanden van Humphrey Bogart vorig jaar een meubelfabrikant voor de rechter. Ze maakten een bank met de naam Bogart en dat zou zeer verwarrend zijn voor het publiek.

Bron: songteksten.net

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?