dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Harley-Davidson voor de rechter

De nabestaanden van acteur Marlon Brando slepen Harley-Davidson voor de rechter. Het bedrijf zou een laarzenlijn verkopen onder de naam The Brando. Brando Enterprises eist dat Harley hiermee stopt, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Volgens de dagvaarding lijken de laarzen sprekend op een laars die Brando droeg in de film The Wild One.

De advocaat van de erven Brando zegt dat Harley Davidson haar eigen merk zeer agressief beschermt. "Het is opvallend dat een bedrijf als Harley Davidson de nagedachtenis van een icoon uitbuit, zonder daar toestemming voor te hebben. Het is onze missie de naam Brando te beschermen."

Het is niet de eerste keer dat een beroemdheid een claim indient over het gebruik van een naam of afbeelding. Zo sleepten de nabestaanden van Humphrey Bogart vorig jaar een meubelfabrikant voor de rechter. Ze maakten een bank met de naam Bogart en dat zou zeer verwarrend zijn voor het publiek.

Bron: songteksten.net

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen