vrijdag 3 mei 2024

Harley-Davidson X440 scoort 25.000 reserveringen in de eerste verkoopmaand

Sinds de Harley-Davidson X440 begin juli 2023 in India te koop ging, lijkt het opwindingniveau vooraf hoog te zijn geweest. Natuurlijk zijn zowel Harley-Davidson als productiepartner Hero MotoCorp enthousiast over hun nieuwe, gezamenlijk geproduceerde creatie. En natuurlijk willen ze ook dat iedereen enthousiast wordt. Dat betekent niet altijd dat het publiek enthousiast wordt over de nieuwste motoren van een fabrikant. Het ware succes ligt uiteindelijk in de verkoopcijfers.

Aan het einde van juli 2023 verklaarde Harley-CEO Jochen Zeitz publiekelijk dat de pre-boekingen voor de Harley-Davidson X440 ‘de verwachtingen hebben overtroffen’, en we vroegen ons af welke cijfers achter deze opmerking lagen. Onze wenkbrauwen gingen verder omhoog toen Hero aankondigde dat een prijsverhoging op handen was nadat het eerste pre-boekingsvenster op 3 augustus 2023 was gesloten.

Fotoreportage: festival 120 jaar Harley-Davidson in Boedapest

Op 8 augustus 2023 heeft Hero MotoCorp eindelijk het aantal rerveringen bekendgemaakt. In een persbericht kondigt Hero aan dat het in totaal 25.597 reserveringen heeft ontvangen voor de Harley-Davidson X440 tijdens de eerste maand.

Harley-Davidson meldde in 2022 dat de totale jaarlijkse verkopen in de regio Azië-Pacific 27.900 motorfietsen bedroegen. Dan is meer dan 25.000 motorfietsen in een maand zowel significant als aanzienlijk. Bovendien merkt Hero ook op dat maar liefst 65 procent van de reserveringen de high-end versie van de X440 betreft.

Hero heeft nog niet aangekondigd wanneer het volgende boekingsvenster voor de Harley-Davidson X440 zal openen. Er werd alleen publiekelijk verklaard dat dit ‘binnenkort zal gebeuren’. De productie van de 25.597 motorfietsen staat gepland voor september 2023. De uitlevering komt dan in oktober op stoom.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen