vrijdag 3 februari 2023

Harley komt met pure chopper UPDATE

UPDATE 27-2-2012

BERICHT 3-2-2012
In de jaren ’70 gold een speciale stijl. Nog meer minimalistisch, maar wel voorzien van creatief spuitwerk en blinkend chroom. Dit vormde de inspiratie voor de Harley-Davidson Seventy-Two, een pure chopper. Manager Industrieel Design Frank Savage: ‘Bij het ontwerp van de Seventy-Two werden we geïnspireerd door de ‘vibe’ van het vroege chopper-tijdperk. Die motorfietsen waren kleurrijk en verchroomd, maar ook smal en gestript tot de esssentie.

Wanneer je voorbeelden uit die tijd bekijkt, besef je dat ze bijna net zo eenvoudig zijn als een fiets. Het is een stijl die erg typerend is voor Amerika en Californië. Final touch aan de Hard Candy Big Red Flake lak, zijn de logo’s op de tank en de pinstriping op de spatborden.’ Het 1200 cc Evolution blok heeft een matgrijze poedercoating en veel chroom en het tankje is een 7,9 liter ‘Peanut’, ook al typerend voor vier decennia terug. Komt je wel te staan op verveelvoudiging van bezoekjes aan het tankstation. Prijs: 12.395,-

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen